Завершився Healthy School Camp — унікальна програма професійного зростання для освітян

З 17 по 20 червня на Львівщині відбувся Healthy School Camp – тиждень здоровʼя для освітян з Дніпропетровської, Львівської, Полтавської та Рівненської областей, чиї навчальні заклади беруть участь в інноваційному проєкті Міністерства освіти і науки України «Модель здорової школи».
Завершився Healthy School Camp — унікальна програма професійного зростання для освітян

Під час Healthy School Camp понад 150 учасників обмінювалися ідеями та практиками з промоції здоров’я в закладах освіти, проходили практичні заняття, покликані допомогти змінити поведінку освітян на більш здорову. 

​​У межах Healthy School Camp Євген Клопотенко, шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер, презентував та передав партнерським закладам освіти новий «Збірник рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту», розроблений за підтримки українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

До насиченої програми Healthy School Camp увійшли зустрічі та майстер-класи з провідними експертами у галузі профілактики неінфекційних захворювань, здорового харчування, збереження психічного здоров’я, спорту та фізичної активності. Серед них були: Тамара Сухенко, психологиня, бізнес-тренерка, запрошена спікерка Києво-Могилянської

Бізнес Школи, Ігор Заставний, сімейний лікар, співзасновник Академії сімейної медицини України, Галина Майструк, керівниця офісу впровадження українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я», лікарка, Андрій Боляк, президент UkraineActive, заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, Катерина Гольцберг, дитячий та сімейний психолог, президент Асоціації дитячих аналітичних психологів, архітектор Марко Савицький і Ганна Аксьонова, засновниця архітектурно-дослідницької ініціативи «Playinq».

«Найкраще головну мету Healthy School Camp передає його слоган Зростаємо в ритмі здоров'я!  Це унікальна тижнева програма і новий формат професійного розвитку освітян для  промоції і створення здорової школи. Програма Healthy School Camp органічно поєднує можливості для навчання, комунікації з провідними фахівцями в галузі громадського здоров'я, харчування, спорту, психології, ігрових технологій та менеджменту освіти, а також надає можливості для відновлення здоров’я освітян, їхнього особистісного та професійного зростання. Успіх цьогорічного заходу надихнув нас розвивати такий формат неперервної освіти і зробити кемп щорічною подією», – зазначила Ірина Скорбун,  ініціаторка події і координаторка напрямку «Здорова школа» українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров'я». 

Нагадаємо, проєкт «Модель здорової школи» передбачає розробку, пілотування та впровадження загальношкільного підходу для профілактики неінфекційних захворювань у закладах середньої освіти Дніпропетровської, Полтавської, Львівської, Рівненської та Херсонської областей. 

Healthy School Camp організовано в рамках проєкту «Скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні» («Діємо для здоров’я»), що реалізується у співпраці з Міністерством освіти і науки України, Міністерством охорони здоров’я України та впроваджується консорціумом організацій – GFA Consulting Group, Університетськими клініками Женеви/ Hôpitaux Universitaires de Genève (HUG), Благодійним фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» та компанією One Health. Проєкт реалізується за підтримки Швейцарії через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC).

Інші новини